Pasirašyta projekto „Mobilių komandų teikiamų paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Raseinių rajono savivaldybėje“ sutartis Nr. 09-010-P-0006/2024

Pasirašyta projekto „Mobilių komandų teikiamų paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Raseinių rajono savivaldybėje“ sutartis Nr. 09-010-P-0006/2024Pasirašyta projekto „Mobilių komandų teikiamų paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Raseinių rajono savivaldybėje“ sutartis Nr. 09-010-P-0006/2024

2024 m. balandžio 30 d. tarp VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros ir Raseinių rajono savivaldybės administracijos buvo pasirašyta projekto Nr. 09-010-P-0006/2024/2-5048/SR-337 „Mobilių komandų teikiamų paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Raseinių rajono savivaldybėje“ (toliau – projektas) finansavimo sutartis. Projektui finansavimas yra skiriamas pagal  2021‒2027 metų Europos Sąjungos fondų plėtros programos pažangos priemonę Nr.11-002-02-11-01 „Gerinti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą“ 2021‒2027 metų Europos Sąjungos fondų ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (toliau – EGADP) ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto (toliau – VB) lėšomis. Projekto biudžete nustatyta didžiausia galima tinkamų finansuoti išlaidų suma – 71 806,67 Eur, iš jų EGADP subsidijos lėšos – 59 344,35 Eur, VB lėšos – 12 462,32 Eur. Planuojama projekto veiklų pabaiga – 2025 m. balandžio 30 d.

Projekto tikslas – mobilių komandų teikiamų paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas Raseinių rajono savivaldybėje.

Pagrindinė problema, kuri sprendžiama įgyvendinant projektą – ribotas ir netolygus ambulatorinės slaugos namuose ir paliatyviosios pagalbos namuose prieinamumas, efektyvių darbo priemonių trūkumas. Šios problemos sprendimo būdas – aprūpinti darbuotojus efektyviomis darbo priemonėmis.

Projekto įgyvendinimo metu numatyta veikla – mobilių komandų aprūpinimas įranga ir transporto priemonėmis, įsigyjant medicininę ir kompiuterinę įrangą Raseinių rajone ambulatorines slaugos paslaugas namuose teikiančiai mobiliai komandai bei elektromobilį su įkrovimo stotele ambulatorinės slaugos paslaugas namuose teikiančiai mobiliai komandai.

Projekto tikslinė grupė: bet kokio amžiaus asmenys, kuriems yra nustatyta negalia, darbingumo lygis ar nesavarankiškumo lygis, atliktas slaugos paslaugų poreikio vertinimas pagal klausimyną, asmenys, sergantys pavojinga gyvybei liga, kurių sveikatos būklė atitinka paliatyviosios pagalbos indikacijas ir kuriems reikalingos ilgalaikės priežiūros paslaugos, taip pat asmenys, kuriems ilgalaikė priežiūra reikalinga dėl psichikos sveikatos sutrikimų (sergantys senatvine demencija ir Alzheimerio liga). Taip pat senatvės pensinio amžiaus sulaukę asmenys, dėl amžiaus iš dalies ar visiškai netekę gebėjimų savarankiškai rūpintis savo asmeniniu (šeimos) gyvenimu ir dalyvauti visuomenės gyvenime bei sergantys lėtinėmis ligomis, kuriems reikalingos ilgalaikės priežiūros paslaugos, taip pat jų šeimos, vietos bendruomenės.

Tikimasi, kad įgyvendinus projektą Raseinių rajone bus pagerintas pirminės sveikatos priežiūros paslaugų efektyvumas, teikiamos neribotos, tolygios ir visiems prieinamos ambulatorinės slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugos namuose.